Faro is een
Lambik-achtig
bier van
spontane gisting. Na het
versnijden van verschillende
Lambiks of een
Lambik met
Meerts tot
Geuze wordt, net voor de
hergisting op de
fles, kandijsuiker of suikerstroop toegevoegd. Hierdoor krijgt Faro een
zoete smaak.
Het
alcoholgehalte ligt tegenwoordig rond de 4,5 tot 5,5
vol%.
Ten tijde van Breughel was dit in België een populaire volksdrank.
Faro, dat vroeger goedkoper was dan het basisproduct
Lambik, werd hoofdzakelijk gedronken door vrouwen en kinderen.
Brouwerij
Lindemans heeft in 1978 de Faro opnieuw op de markt gebracht.
Dit
bier past zeer goed bij vele desserten en is een goede
dorstlesser.
Voorbeelden:
- Lindemans Faro (4,5 vol%)
- Brouwerij: Lindemans (B)
- In 1978 opnieuw op de markt gebracht.
- Faro Perte Totale (5,0 vol%)
- Chapeau Faro (4,75 vol%)
- Drie Fonteinen Faro (5,0 vol%)
- Saint-Louis Premium Faro
- Timmermans Faro Lambic Tradition
|
 Faro van brouwerij Lindemans |
Vroeger ook gebrouwen door:
- Brouwerij De Sleutel (NL)
Links naar
Referenties